Kézi- és motoros lyukfúrás kertben




A ház körül a kertben nemcsak füvet nyírni, ásni és a növényeket ápolni kell, hanem különböző célokra gödröket, lyukakat is kell készítenünk.

Legtöbbször kerítésoszlopok helyét kell kialakítanunk, de a különböző ültetési munkák során is szükség lehet nagyobb mennyiségű lyuk fúrására, amihez nagyon praktikusak a különböző földfúró eszközök.

A földfúró gépek kiváló segítségei a saját kertjüket gondozók mellett az erdészeknek, ácsoknak, épületasztalosoknak, akik gyakran lakott területen kívül dolgoznak. Kis átmérőjű, mély gödröket nem lehet kiásni, csak a szükségesnél több föld megmozgatásával tudjuk a munkát elvégezni. Egyszerűbb ezeket a lyukakat kifúrni.

 

 

Kézi fúró

Tulajdonképpen erre a célra készültek az első kézi földfúrók. Ezek a kézi fúrók egy 1-2 m hosszú acélcső szár alsó végén kialakított vágóélből és a szár felső végére szerelt, a forgatásukat elősegítő keresztrúdból állnak.

 Ehhez persze azért nem árt erőteljes kézi hajtással rásegíteni. Ha henger megtelik a kifúrt talajjal, a gödörből kiemelve kiütjük belőle a földet, majd minden mehet újra.

Amikor nagyobb mélységű 1-2 m mély lyukakat kéne fúrni, vagy nagyobb átmérőjű lyukat kell kialakítanunk a talajba, akkor már gépi meghajtású szerkezetre van szükségünk.

 


 

Földfúró

 


Vissza a blogba
9444 Fertőszentmiklós,
Petőházi út 50.
+36 30 965 9009
berbe.vetel@gmail.com