Megfelelő gépek a kerti ápoláshoz




Kertünk és a benne élő növények is folyamatosan ápolást igényelnek. Ehhez nagy segítség, ha rendelkezünk megfelelő kerti gépekkel és szerszámokkal, melyek sok időt és energiát spórolnak meg nekünk, nap mint nap. De milyen gépekre lehet szükség, hogy kertünk mindig ápolt és rendezett legyen?

 

1. A kertek ékessége a szépen metszett sövény. Sok kezdő sövénytulaj első próbálkozáskor inkább sövényvágó ollót használ gép helyett, arra hivatkozva, hogy először kitapasztalja a sövényvágás rejtelmeit, mielőtt beruházna egy sövényvágó gépbe. Nos, az olló valóban hasznos szerszám, de inkább a kisebb termetű cserjéknél és fás szárú növényeknél, ahol olyan helyekre is el kell érni, ahová a gép nem tud. Valamint rendkívül nagy szerepe van a bonyolultabb minták és alakzatok kialakításában és az utolsó simítások elvégzésekor is.

 


2. A sövényvágó gép rengeteg időt takaríthat meg nekünk. Ezen kívül az energiánkkal is takarékoskodik, így nem kell fél napon keresztül a sövényeinkkel babrálnunk. A sövényvágó gépeknek több fajtája van: benzines, elektromos vagy akkumulátoros. A benzines gépeket nagy kertekhez használják, ahol a világ összes zsinórja sem lenne elég ahhoz, hogy minden sarokban le lehessen vele nyírni a növényeket. Nagy udvaroknál nem is kérdés, hogy ezt a fajtát válasszuk-e. Hátránya, hogy az elhasznált benzinnek jellegzetes szaga van, és nem is túl környezetbarát ez az eszköz.

 


3. A fűnyíró elengedhetetlen része a háztartásnak, hiszen a nyári időszakban legalább kéthetente érdemes lenyírni a füvet. Ennek is több fajtája létezik: a benzines és az elektromos és az akkumulátoros. A benzines fűnyíró általában erősebb, nagyobb a teljesítménye és gyorsan dolgozik. Nincs mellette kábel, amibe belegabalyodhatnánk, így csak a benzin mennyisége szabhat határt a munkánknak.

 


4. Ahol nem válik be a fűnyíró, ott jöhet a fűkasza! Meredek domboldalakon, vékony fűsávokon sokkal praktikusabb, mint négykerekű társai. Ez a szerszám alapvetően másfajta fűnyírási technikát igényel. Érdemes jobbról balra mozgatni a gépet, így a levágott fűszálak a már lenyírt területre esnek, és nem okoznak bosszúságot a későbbiekben.

 


 

Tippek

 


 

Figyelmeztetések

 


Vissza a blogba
9444 Fertőszentmiklós,
Petőházi út 50.
+36 30 965 9009
berbe.vetel@gmail.com